Školské kolo SOČ

14.04.2016 07:10

Stredoškolská odborná činnosť (SOČ) je záujmová činnosť žiakov stredných škôl, ktorej sa venujú v škole počas vyučovacieho procesu a vo svojom voľnom čase - mimo vyučovania. Účasť žiakov v súťaží SOČ je dobrovoľná.  Prácu, ktorá sa zaoberá riešením prírodovedných, technických, spoločenských prípadne iných problémov, môžu riešiť individuálne alebo kolektívne pod vedením odborného konzultanta. Práca sa predkladá k posúdeniu odbornej komisií. Vyvrcholením SOČ sú súťažné prehliadky, v ktorých súťažiaci obhajujú výsledky svojej dlhodobej práce. Dňa 17.02. 2016 sa v priestoroch SOŠO a S Galanta uskutočnila prehliadka školského kola SOČ. Do súťaže sa zapojili tí študenti, ktorí majú dobré nápady a neboja sa zmerať si vlastné sily. Spolu bolo obhájených 40 prác v 4 kategóriách.  01-problematika voľného času, 03-chémia a potravinárstvo, 08-cestovný ruch, hotelierstvo a gastronómia, 15-ekonomika a riadenie.

Víťazom v kategórií 03- chémia a potravinárstvo sa stala práca „Bioaktívne zložky arónie“ Vendela Horvátha z triedy II.HA.

V kategórií 08- gastronómia, hotelierstvo a cestovný ruch práca s názvom „Rómska kuchyňa“ Kristíny Lakatosovej a Karolíny Oláhovej z III.HA.

V kategórií  15-ekonomika a riadenie práca „Platobné karty, ich význam a využitie“ Silvie Csicsmanovej zo IV.OP.

Všetkým účastníkom školského kola SOČ ďakujeme za aktívny a tvorivý prístup pri riešení problematiky SOČ. Víťazom blahoželáme a zároveň želáme veľa šťastia a úspechov v 38. ročníku krajského kola SOČ na SOŠ v Trnave.

 

Ing. Anna Švancárová                                           Školské kolo SOČ v SOŠO a.docx (414032)