Naspäť cesta nemožná, napred sa ísť musí! Ľ. Štúr

17.04.2015 12:11

17. apríla 2015 sa v zasadacej miestnosti školy uskutočnila slávnostná kúltúrna akadémia pri príležitosti 200. výročia narodenia Ľ. Štúra. Pripravili ju žiaci I. HA pod vedením pani profesoriek PaedDr. Jarmily Mikovej a Mgr. Márie Haraštovej. Moderátorské slovo mali Jakub Matula a Dominika Hučková. Technicky pomáhali Lukáš Szalai, Matúš Mocný a Patrik Babic zo IV. HA. Obecenstvo tvorili študenti školy, medzi ktorými boli i žiaci III. HA, ktorí pod vedením Mgr. Viery Marczibányiovej pripravili anketu o našom národnom dejateľovi. Bianka Džobáková,  Nikolas Šmahovský a Marko Magdálik zarecitovali úryvky z básne Mor ho!

Odznelo i niekoľko referátov, ktoré nás previedli životom Štúra a pripravili ich Veronika Ondrušeková, Kitty Kissová, Vendelín Horváth, Bianka Džobáková, Janette Zimániová a David Lakatos.

Akadémiu spestril gitarovými vystupeniami talentovaný Martin Marko. Po vzťahu Štúra k ženám pátrali Jozef Velšmit a Monika Szakálová. Vendelín Horváth zarecitoval báseň Rozžehnání, ktorou sa Štúr lúči so svojou láskou Máriou Pospíšilovou. Prezentáciu o slovenskej štátnej hymne si pripravili a predviedli Erika Dúbravová a Patrícia Holubová z II. AN. Diana Lakatosová a Dávid Lakatos v závere zarecitovali úryvok z básne Janka Kráľa Jarná pieseň.