Školské kolo SOČ

03.03.2017 09:40

Stredoškolská odborná činnosť v SOŠO a S Galanta

Stredoškolská odborná činnosť je záujmová činnosť žiakov stredných škôl, ktorej sa venujú v škole počas vyučovacieho procesu ako i mimo vyučovania - vo svojom voľnom čase. Účasť žiakov v súťaží SOČ je dobrovoľná. Prácu riešia pod vedením odborného konzultanta individuálne alebo kolektívne a predkladajú k posúdeniu odbornej komisií. Vyvrcholením stredoškolskej odbornej činnosti sú súťažné prehliadky, v ktorých súťažiaci prezentujú výsledky svojej dlhodobej práce.

Dňa 15.02. 2016 v priestoroch SOŠO a S Galanta prebehlo školského kola stredoškolskej odbornej činnosti. Do súťaže sa zapojilo spolu 62 študentov študijných odborov hotelová akadémia a obchodná akadémia. Spolu bolo odprezentovaných 59 prác v 5 kategóriách: 01-problematika voľného času, 03 - chémia a potravinárstvo, 07 - pôdohospodárstvo a životné prostredie,  08 - hotelierstvo a cestovný ruch, 15- ekonomika a riadenie. 

Víťazom v kategórií 03- chémia a potravinárstvo sa stala práca s názvom „Výroba čerstvých syrov s rozmarínom“ Evelin Bučkovej, študentky druhého ročníka hotelovej akadémie. V kategóriíí 07- pôdohospodárstvo a životné prostredie zvíťazila práca Dominiky Gálovej, študentky druhého ročníka hotelovej akadémie, s názvom „Rakytník rešetliakovitý – zázrak prírody“.

V kategórií 08- hotelierstvo a cestovný ruch bola najúspešnejšia práca „Metropoly na Dunaji“ Kristíny Takáčovej, ktorá je študentkou štvrtého ročníka obchodnej akadémie. V kategórií  15- ekonomika a riadenie najviac oslovila odbornú komisiu práca študentky štvrtého ročníka obchodnej akadémie, Vivien Mrisóovej, s názvom „Účinnosť reklamy na internete“.

Všetkým účastníkom školského kola SOČ ďakujeme za aktívny a tvorivý prístup pri riešení úloh SOČ. Víťazom blahoželáme a zároveň želáme veľa šťastia a úspechov v 39. ročníku krajského kola SOČ na Strednej odbornej škole technickej v Galante.

 

Ing. Anna Švancárová